JULEFERIE DAG 12 MINUTT-FOR-MINUTT

NYTTÅRSAFTEN OG NEST SISTE JULEFERIE DAG......

I dag fant jeg ut at jeg måtte gjøre et forsøk på å stå tidlig opp.... vel alt er vel relativt....

Kan det virkelig stemme at jeg begynner på jobb på mandag allerede??

Når jeg kom meg opp, så kunne jeg raskt konstatere at det hadde snødd i natt, en hel del. Det var bare å få i seg frokosten og måkke rundt trappa og mot garasjen. Heldigvis var været nydelig :)

Furutrærne i hagen henger tungt pga. snøen.

Heike ble etter hvert lei av å måke snø, så han ville disse litt (disse=å huske, hvis noen søringer leser dette). Onkel Iver og Sofie hjalp også til å måke snø, men når vi arbeidet hadde vi selvsagt ikke tid til å ta bilde...

Siden det er nyttårsaften så måtte vi selvsagt også tenne lys :)

Mange lys :)

Etter frisk luft og trim, så måtte vi trø til på kjøkkenet. Onkel Iver gikk i gang med å skrelle poteter med stor innlevelse. Det var kun et par-ti-tjue ganger han kommenterte at potetene var veldig små.....

Etter potetene, var han så heldig at han fikk skrelle gulrøttene også :)

Bente fikk den store æren av å klargjøre rosenkålene til koking. Fant ut at vi måtte prøve ferske, ikke frosne rosenkål i år.

Kasserollen fylles sakte men sikkert.

Selv gikk jeg i gang med å lage Waldorfsalat. En av mine favorittsalater. Når jeg lager denne til jul, så bruker jeg å ha et par mandariner oppi. Det blir friskt og godt. Oppskrift er for pyser, så her blandes det litt av det ene og litt mere av det andre ;)

Kalkunbrystene ble saftige og gode, så da var det bare å spise. Mye saus må det være. Hjemmelaget, selvsagt med MYE fløte :)

Siden det var nyttårsaften og de fotballgale mennene hadde oppført seg pent, så fikk de lov å se Liverpool-kampen. De vant visst heldigvis... eller? Er nok delte meninger om det. Jeg fikk ikke med meg hvem de spilte i mot.

Etter hvert tok vi fram kakene. De snille gjestene hadde hatt med seg deilige Brownies.

Og en denne nydelige nøttekaken. Takk for pris for at vi fikk i oss vårt daglige inntak av kalorier ;)

Gjestene var så mette, og mente at magene var blitt så store at de ikke egnet seg på bilde. Jeg fikk derfor bare lov å ta bildet under bordet av noen av dem....

Hadde også besøk av to firbente venner. De oppførte seg eksemplarisk, selv om den ene ble veldig redd da noen begynte rakettoppskytingen vel tidlig.

Luna til venstre og hennes venninne Stallo til høyre :)

Så ble klokken 12 og alle gjestene kledde på seg og gikk ut til grillhuset. Det ble både stjerneskudd og raketter :)

Da er det bare å si farvel til 2016, farvel til både det vonde og til det gode. Vi ønsker 2017 velkommen, å satser på  mye mer av det gode, enn av det vonde.

Riktig godt nyttår til alle :)

#jula2016 #juleferie #minutt-for-minutt #nyttårsaften #waldorfsalat #raketter #stjerneskudd #2016 #2017

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits